KEMET = Az ókori Egyiptom > Könyvek > Felkérés a Könyvkiadókhoz

vissza

Felkérés a Könyvkiadókhoz

A KEMET = Az ókori Egyiptom még az előző évezredben, pontosabban 1999 szeptember 5-én megkezdett tevékenysége során Magyarország legnépszerűbb egyiptomi tárgyú honlapjainak egyikévé fejlődött. A tárhelyünket biztosító szolgáltató közlése szerint a napi auditált látogatottságunk 2003 novemberében rendszeresen meghaladja 300 főt, a hírlevelünkre regisztrált rendszeres olvasóink száma pedig több, mint 150 fő. Ezek az olvasóink megbízható fórumnak tartanak minket, és visszajelzéseikben rendszeresen kiemelik, hogy a területünkön mértékadónak tekintenek, odafigyelnek javaslatainkra.

 Honlapunkat szakmai berkekben is ismerik, több elismert egyiptológus is segíti a munkánkat. Tevékenységünkről az MTI és az Observer is hírt adott már. Több más sajtóorgánumban is bemutatást nyert a honlapunk, és az ismertebb keresőkben többnyire első oldalas helyen jelenik meg a linkünk, ha az ókori Egyiptom témájában fordul hozzájuk kéréssel.

Honlapunk szerkesztéséhez, színvonalas fejlesztéséhez elengedhetetlen a vonatkozó szakirodalom, ismeretterjesztő irodalom (könyvek és folyóiratok) és szórakoztató irodalom ismerete. Szerencsére az ókori Egyiptommal, az egyiptomi kultúra egyik-másik részterületével foglalkozó könyvek, albumok igen szép számmal jelennek meg a piacon. Magunkkal szemben elvárásként állítottuk fel, hogy a honlap vonatkozó rovatán keresztül minden megjelenő könyvről tájékoztassuk olvasóinkat, és igyekezzünk nekik útmutatást adni, hogy az őket érdeklő témában melyik könyv lehet hasznos, irányadó, melyik nyújt tartalmas szórakozást. A visszajelzések alapján az olvasóink ezt a tájékoztatást nem csak elfogadják, de hasznos segítségként igénylik is.

A könyvek legnagyobb részét saját pénzből vesszük meg, de mivel a KEMET = Az ókori Egyiptom non-profit kezdeményezés, a megjelenő könyvek száma és a (színvonalukkal együtt) folyamatosan emelkedő áraik egyre nagyobb anyagi megterhelést jelentenek, így a rendelkezésünkre álló saját keretünkből sajnos egyre kevesebb könyvre futja, egyre kevesebb könyvről tudunk a saját véleményünkkel kiegészített tájékoztató összefoglalást írni, melyhez természetesen elengedhetetlen az adott mű legalább egyszeri olvasás szintű ismerete. Mivel az egyiptomi témájú könyvek igen népszerűek, a közkönyvtárakban még a régebbi kiadványokhoz is csak több hónapos várakozással lehet hozzáférni, de számos könyv egyáltalán nem elérhető ilyen formában.

Továbbá a honlapon rendszeresen indítunk játékokat, vetélkedőket, melyek mind az ismeretek játékos elmélyítését szolgálják. Ezek díjazásaként általában könyvjutalmakat szoktunk kiosztani - szintén saját finanszírozásban - és a fenti okokból ezt is egyre nehezebben tudjuk megoldani. Így a látogatóink igényének sokszor a díjazás lehetőségének hiányában nem tudunk eleget tenni.

Ezért ezúton kérjük a Tisztelt Könyvkiadókat, hogy amennyiben lehetőségük van, támogassák a szakirodalmi és irodalmi tájékoztató törekvésünket egy-egy tiszteletpéldánnyal a megjelenő egyiptomi témákkal foglalkozó könyveikből, illetve a játékainkat egy-egy díjazási célra felajánlott kiadvánnyal segítsék.

Amit ajánlani tudunk:

 • Tájékoztató tevékenységünk révén már a megjelenés után pár nappal felhívjuk olvasóink figyelmét a fórumunkon illetve igény esetén regisztrált olvasóinkhoz intézett közvetlen hírlevélben az új kiadványok megjelenésére, megjelölve az írót, a címet, a témát, a kiadót és az árat, valamint a terjesztési helyeket is (amennyiben ez valamilyen szempontból korlátozott.)
   

 • A könyv bekerül a Könyvek rovatunkba, ahol a könyv adatai mellett általában egy tartalmi összefoglaló is található, valamint a szerkesztők személyes véleménye a már olvasott könyvekről. A könyvek mellett megjelöljük, hogy melyik kiadó szíves támogatása révén jutottunk hozzá.
   

 • Linkgyűjteményünkben, a támogatóinknak fenntartott külön oldalon megadjuk a kiadó honlapját, illetve elhelyezzük bannerét. Továbbá a Könyvek rovatunk tetején, kiemelt helyen tudunk szabvány banner méretű reklámfelületet biztosítani, rendszeres támogatásért.
   

 • A kiadó kérésére a kiadványai mellett az általa biztosított, minibanner méretű logót, bannert is elhelyezzük.
   

 • Játék rovatunkban külön is megemlítjük az díjazási célra felajánlott könyvek felajánlóját / felajánlóit.
   

 • Szívesen állunk a kiadók rendelkezésére szakmai és szaknyelvi kritikai médiumként a már megjelent könyveket illetően.
   

 • Szívesen állunk a kiadók rendelkezésére a megjelenés előtt álló könyveket illetően a fordítással, a szakkifejezésekkel és egyéb szakmai jellegű kérdésekkel kapcsolatban, akár a fordítókkal való együttműködés keretében is.
    

 • Fontos számunkra, hogy a magyarul megjelenő egyiptomi témájú könyvek helyes történelmi tényeket, adatokat közvetítsenek a megfelelő, általánosan elfogadott, ugyanakkor közérthető szakkifejezésekkel megfogalmazva. Ennek érdekében legjobb tudásunk szerint bármilyen segítséget szívesen megadunk.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésüket, kérjük a tisztelt kiadókat, hogy keressenek meg minket e-mailben a kiado(a)kemet.hu címen és jelentkezni fogunk.

A KEMET = Az ókori Egyiptom stábja

_______________

 

Eddigi együttműködő partnereink:

Gold Book Kiadó Ókor magazin Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetem

 

(Bezárás - ez a lap önálló keretben jelent meg.)